Frederiksberg Kommune

Indlæser

FRB Talks: Kostrådene anno 2018 er personlige


Dato og tid

Mandag d. 19. februar 2018 kl. 16:00 til 18:00

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 18. februar 2018 kl. 23:55

Sted

KU SCIENCE - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet - Festauditoriet
Bülowsvej 17
1870 Frederiksberg C
Denmark

Arrangør

Frederiksberg Science City
+45 28 98 20 69
mako02@frederiksberg.dk

Frederiksberg Science City præsenterer det tredje foredrag i foredragsrækken ”FRB Talks”, der skal formidle den viden og forskning, der findes i Frederiksbergs mange førende uddannelses-, talent- og forskningsmiljøer.

Hidtil har alle kostråd for voksne personer i store træk været identiske, og kun taget særlige hensyn til gravide, ammende og ældre. Men international forskning ledet fra KU SCIENCE har påvist, at de måltider, som er optimale til at tabe sig, holde vægten og at forebygge type 2 diabetes, ikke helt er som vi troede, og i høj grad bestemmes af den enkelte persons sukker-stofskifte og tarmbakterier. Hvordan man selv finder ud af, hvilken type man er, og hvilke konkrete kostråd, der virker, vil blive gennemgået.

Om oplægsholderen
Arne Vernon Astrup er overlæge, forsker, forfatter, professor og institutleder for Institut for Idræt og Ernæring ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Arne Astrup blev læge ved Københavns Universitet i 1981 og gik i gang med en speciallægeuddannelse i Intern Medicin. I 1986 modtog han den medicinske doktorgrad (dr.med.) på sin disputats om stofskifte og forbrænding i mennesker. Gennem sin forskerkarriere har Arne Astrup udgivet over 700 videnskabelige publikationer samt en række videnskabelige og populære bøger, bl.a. bogen “Verdens Bedste Kur” udgivet i samarbejde cand.scient. i human ernæring Christian Bitz. Bogen er solgt over 100.000 eksemplarer og er oversat til fire sprog. Hans forskning har fået et gennembrud i 2016 med ”personalized nutrition”, hvor forskergruppen har påvist, at forskelle i sukkerstofskifte er afgørende for, hvilken kost man skal spise for at tabe sig.


Frederiksberg Science City er et samarbejde mellem KU SCIENCE, KU SUND, CBS, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Frederiksberg Kommune, der skal udvikle Frederiksberg som vidensby.

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Frederiksberg Science City
+45 28 98 20 69
mako02@frederiksberg.dk